Hög puls!

Har tränat halvskapligt de senaste två åren. Jag gillar att träna men har lite för lätt att slå på belöningssystemet med träningsfritt, skräpmat och alkohol. Jag tränar bra i några veckor sen faller jag igenom. Man skulle kunna kalla det jojoträning.

Träningen har inte givit det resultat som jag har önskat. Visst, jag har kört både hårda spinningpass och känt förbättring och jag har kört Vasaloppsspinning i 4 timmar utan att ramla ihop och jag har ökat på vikterna på gymet. Men jag har inte gått ner i vikt och jag har bara blivit marginellt starkare på vanlig utomhuscykling. Sen är jag lite besviken på mig själv att jag har satt mig i den här situationen. En stor fet gubbe med begynnande hälsoproblem!

Nu har jag tagit tag i det här på allvar genom att anlita Simon Nillson, PT på Hälsokompaniet i Arvika, som ska hjälpa mig att komma i form igen. Jag  har satt upp två mål för 2014, jag ska gå ner 10 kg i vikt och ta personligt rekord i bänkpress med 130 kg. 130 kg är sorgligt nog bara 5 kg mer än vad jag väger just nu.

Jag blir hög av hög puls och med rätt upplägg så kommer jag nog att fixa vikten utan problem och bänkpressrekordet med lite jäklar anamma!

Bänkpress

9 reaktioner på ”Hög puls!

      1. Fast du kan ju grilla mer hälsosamma saker eller äta mer hälsosamt till och spara allt det ”goda” till en dag i veckan 🙂

  1. Det kommer att funka – när du vill oavsett om någon talar om det för dig eller inte.

    Men jag tänker så här; du är en man i din bästa ålder och du har barn = du har en skyldighet att ta hand om dig själv och din kropp. Jag har tänkt mycket på sånt sedan sonens far fick en stroke.

Lämna en kommentar