Vem är jansson99?

Jag är född och uppvuxen i Stockholm på 60-70-talet men bor numera i Arvika med min fru och våra två snart vuxna barn.

Jag brinner för föreningsverksamhet och vill att alla barn och ungdomar ska ha samma möjligheter att utöva idrott eller något annat meningsfullt inom ramen för organiserad föreningsverksamhet. Föreningsverksamhet ger otroligt mycket både på det personliga planet om man är utövare men den är också en otroligt givande plattform för umgänge och utveckling i så mycket mer än bara idrott.

Jag är gammal idrottare och höll på med längdskidåkning från tidig ålder och tävlade på elitnivå fram till slutet av 80-talet. Jag har också hållit på med landsvägscykling och MTB. Två rejält fysiskt och till viss del mentalt krävande idrotter att hålla på med. Dessa val har väl fostrat mig till hur jag ser på idrott och hur jag tycker att den ska utövas. Jag ser dock att synen på idrott och föreningsliv förändrats från millennieskiftet och framåt och har full förståelse för att andra ser idrott på ett helt annat sätt.

Kondition och styrka är färskvara vilket jag bittert har fått erfara. La Dolce vita (det goda livet) har satt djupa spår i min fysik och mitt mående. De senaste 5 åren med ständig ryggvärk och bortdomnade ben pga. diskbråck och en grav övervikt gjorde att jag nu på våren 2019 bestämde mig för att ta tag i det på allvar. Med stöttning av PT och ny kosthållning siktar jag på att gå ner 40,7 kg för att väga under 100 kg. Resan får ta tid, jag är målmedveten men kommer ändå att sätta guldkant på min tillvaro med god mat och dryck när jag känner för det. Följ min egen ”Biggest Looser Struperud” här på hemsidan.

Annons