Påskhelg med getter och ett rejvparty

På skärtorsdagen drog familjen Jansson till fjälls för att fira påsk! Hur f-n kan 4 personer få ihop så mycket bagage? OK, vi hade med oss en 32-tums platt-TV och lite annat fix till stugan men det här med packning måste vi nog ta oss en funderare på!
Efter middag hos gudsonen i Torsby blev det nattåkning upp till Lofsdalen. Det är rätt skönt eftersom det har tunnat ut med andra trafikanter och det blir lite smidigare att köra. Framåt Sälen kommer man alltid ifatt ett gäng vilsna Stockholmare som undrar om de har kommit rätt. ”Kör för f-n! Du kommer inte missa avtagsvägen till Sälen.” tänker jag. Efter Sälen blir det lugnt i 6 mil tills man kommer till Särna. Då kommer nästa gäng från Älvdalshållet som är på väg till Idre. Men nu är det bara några mil innan vi svänger av mot Tännäs och slipper alla bilar. Fine, inga bilar! Men på skärtorsdagen hade tydligen alla renar från Härjedalen och Dalarna bestämt sig för att ha rejvparty vid Fjätervålen. Det var renar överallt!

Rejvrenar!

När vi kom upp till stugan hade folket som hyrt grannstugan parkerat bilar, släpkärror och snöskotrar över hela parkeringen. Jag ställde mig mitt i smeten och slog lite extra hårt i bildörrarna när jag packade ur vid 2-tiden på natten. På morgonen ordnade sig allt till det bästa, men kan man inte tänka efter före istället för efter?

Långfredagen bjöd på strålande väder, traditionsenlig påskmarknad och skidtävlingen Pilgrimsloppet, en 30 km lång skidtävling mellan Högvålen och Lofsdalen. Lite sugen på att åka blev jag allt och om mina gamla tävlingslagg passar mig nästa år så kanske…. Vi fick se Landslagsåkarna Lars Nelson och Ida Ingemarsdotter vinna herr- och damklassen. Anmärkningsvärt var att blott 13-årige Ida Palmberg från Högbo kom tvåa i damklassen. Den tjejen kommer att gå långt om hon vill!

Pilgrimsloppet, Ida Ingmarsdotter

På marknaden inhandlades fotvårdande strumpor, godis och getost som luktade gam. Get är lite genomgående tema på marknaden och jag funderade på att köpa väskor till klubbkompisarna i KBCK.

Geskinnsväskor

På eftermiddagen försökte jag smita undan utan att lyckas. Johanna drog ut mig på en skidtur på dryga timmen i kanonfina spår som sköts av http://www.lofsdalsspar.se . Jag kan konstatera att jag kommer att behöva träna hårt framöver för att kunna hänga med Johanna om något år eller två.

Johanna på Petterssonspåret

På påskaftonen stod det slalom på programmet. Ida var superpeppad och tjatade upp oss så att vi var vid backen strax efter 9. Det funkade fint att hyra skidor och få ordning på pjäxor, stavar och hjälmar. Efter några uppvärmningsåk tog vi stolen upp för några fina åk i ”Lången”. Sen blev det hopp och lek för hela slanten.

Ida hoppar!

På eftermiddagen sinade orken och försöket att locka fram de sista krafterna med kladdkaka och glass på cafét i backen misslyckades. Vi tog oss ner till bilen och åkte hem till stugan. Där hade påskharen gömt godsaker åt oss alla.

Påskgodis!

Riktigt påskgodis!

Nu är det påskafton och jag ska försöka låta bli att somna före kl. 22! Det kommer kanske att gå…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s