Katt under hett plåttak

Det var ju för drygt en vecka sedan som den lilla kattungen satt och jamade utanför vårt hus. Efter att den fått lite mat och mänsklig kontakt så bestämde den sig för att bosätta sig under ett av uthusen. Jag fick tag på katten en kväll och vi kunde plocka bort ett part fästingar på den medans den spann förnöjt på min axel.

När vi åkte bort några dagar så tog svärmor över att skämma bort kattungen. Det blev färsk strömming från torget, fiskbullar på burk och en gammal avlagd ylletröja. När vi kom hem igen så tog det bara en liten stund innan den lilla krabaten visade sig. Nu har Ida och Johanna knutit papperstussar och strumpor i snören som den leker med. Den äter med god aptit. Kokt ris eller torrfoder verkar vara favoriterna. Makaroner äter den till nöds….

Anna Karin är den som just nu har bäst hand med den lilla gosekatten. När jag eller barnen kommer nära kryper den gärna ner under uthuset igen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s