Vilket kattliv!

I går kväll hittade vi en liten kattunge i en buske utanför huset där den satt och jamade. Orutinerade som vi är när det gäller katter så fick den lite mjölk och uppblött bröd på ett fat.

Sen tackade den för sig och sprang och gömde sig under ett av uthusen. Där ställde vi ett litet fat med vatten och la dit en gammal filt.

Jag Googlade lite och hittade ett par tips om mat, så i morse serverade vi den lilla krabaten, som tillfälligt döpts till Ville vilse, kokt ris med lite smör. Ville var vrålhungrig och åt med god aptit. Nu sitter den under uthuset och jamar så där lite hjärtskärande. Vi ska fråga runt i grannskapet om någon saknar en kattunge, men utsikten att så skulle vara fallet är inte stor eftersom det finns en del vildkatter här ute på landet.

Jag skulle bedöma att storleken på Ville är ungefär som när man ger bort kattungar. Hur gammal är den då? Vi plockade bort maten för honom så att den inte skulle föräta sig. Hur mycket äter de? Vad äter de förutom kokt ris?

Är den söt? JA!

Annons

4 reaktioner på ”Vilket kattliv!

 1. skogling

  Oj vad söt !

  Övergivna kattungar måste äta sushi, hängmörat kött och Häagendazs-glass..
  Det är viktigt att dom får gourmetmat annars får dom maskar i ögonen och går därefter en långsam och mycket plågsam död till mötes.
  Stanken av en misskött och sjuk katt som ej fått denna mat går dessutom aldrig att få ur huset. Inte ens från ens tomt så det är viktigt att den får rätt mat…

  Skogling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s