Casi mill metros a Cap de Formentor

Idag gav vi oss på att cykla t.o.r. till fyren vid Cap de Formentor. Det blev en nätt liten tur på drygt 6 mil och uppåt 1000 avverkade höjdmeter. Thomas och Mattias är ju kända bergscyklister varför jag förmanade dem att ta det lugnt och vänta på mig. Vi körde lugnt ut från Port d´ Alcudia och virade oss norrut. Efter en kortare runda på lokalgator hittade vi rätt och styrde kosan norrut mot Port de Pollenca. Där visade det sig att gatorna var avstängda för ett halvmaratonlopp där Spanske mästaren i Maraton deltog.


En tuff spansk polistjej höll en rondell i ett järngrepp, men efter en stund lät hon oss åka vidare mot bergen.
Strax utanför Pollenca började stigningen upp mot byn Formentor Vi stretade oss uppför och kom slutligen upp till utkikspunkten.

Jag hade zoomat ut rätt mycket på på min GPS och tyckte att vi nästan var framme. Det visade sig efter några knapptryckningar att vi bara kommit 1/3. Ja ja, det var bara att trampa vidare. Slitet gav lön för mödan och efter ett tag kom vi ut till fyren.

efter en pizzaslice, kola, kaffe och en donut kände jag mig rätt OK igen.

Jag trampade tillbaka mot civilisationen med ben som klubbor, och lagom till den sista gigant-klättringen med 6 km motlut så fick jag krampkänning i ett lår. Det funkade rätt bra ändå och jag slet mig uppför. Sista milen på platt mark var riktigt kämpig men afterbiken lockade och jag slet på.

Annons

En reaktion på ”Casi mill metros a Cap de Formentor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s