Lerum nästa

Jag har varit lite låg med bloggandet ett tag. Jag måste må bra för att kunna skriva. Det måste hända positiva grejer och gå framåt om det ska bli något bloggande.

Det har varit segt att gå utan jobb sedan i våras. Ens jobb är ju lite en identitet, även fast det inte ska spela någon roll vad man sysslar med så kan man ge sig fan på att någon frågar vad man jobbar med om man är på fest eller träffar folk i andra sammanhang. Jag skäms inte för att ha gått arbetslös ett tag, men det är ovant att efter 22 år inte ha något jobb. Ja, det har faktiskt sugit fet hästballe ibland, för att använda ett kraftuttryck som en bloggkompis har lärt mig.

Men nu så!

Lerumlogo

Förra fredagen så blev det klart med ett nytt jobb. Fr.o.m. 1 september titulerar jag mig GIS-ingenjör på Lerums kommun strax utanför Göteborg. Vad GIS är kan Du läsa om på Wikipedia. Lerums kommun har sektorer istället för de traditionella förvaltningarna som är vanligt i kommunala och statliga sammanhang. Jag kommer att tillhöra sektor samhällsbyggnad där vi är fyra personer som kommer att jobba i en liten nybildad GIS-grupp där den som har jobbat längst i gruppen har varit anställd i 9 månader. Det ska bli kul att börja i en så ”ung” grupp där inga, eller väldigt få, arbetsmoment sitter i väggarna eller utförs på ett visst sätt bara för att man alltid har gjort så. Jag ska ansvara för det dagliga MBK-arbetet vilket innebär att jag ska ha koll på kartverksamheten åt kommunen och ha kontakt med externa aktörer som utför jobb med kart, eller mätningsanknytning åt eller i kommunen.

Sen har jag hållit på i en vecka och letat bostad eftersom jag kommer att veckopendla. Det finns få lägenheter för uthyrning i Lerum kan jag lova, och de faktum att det ligger ett seglargymnasium där med en jäkla massa gymnasister som ska ha bostad gör det nästan omöjligt att få tag på någonting i närområdet. Jag ringde på en annons där han som hyrde ut berättade att telefonen hade ringt i princip oavbrutet samma dygn som han la ut annonsen på Blocket. Men även bostadsfrågan har löst sig. Min farsa ringde i förmiddags och berättade att en gammal kollega till honom har en villa i Fiskebäck som står tom där jag får tillgång till övervåningen fr.o.m. nästa söndag. Vad den kommer att kosta visste han inte, men en kvalificerad gissning från farsgubben är mellan 0 och 1000 kr + lite gräsklippning eller snöskottning. Ibland ska man ha tur, eller en farsa med kontakter……

Nöjd, jag? Det kan Du fethajja!

Annons

5 reaktioner på ”Lerum nästa

  1. Maria: klart att jag har flyt, jag är ju värd det! 😉

    Tobbe: ja det är lite trist, men jag får göra det bästa av situationen. Cykeln ligger i skuffen och jag tänker använda den ofta.

  2. Knäkeps: det blev inget pendlande mellan de två orterna. Jag har cyklat antingen i Fiskebäck eller lerum. Om en vecka så flyttar jag till Gråbo, då blir det perfekt pendlingsavstånd till jobbet, och en jäkla massa mulliga småvägar att utforska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s