Cyclocross, kan det vara något?

Har länge funderat på vilken min nästa cykel ska bli. Det har slutligen blivit en kamp mellan smutsig räser, fulldämpat nedförsmonster och min egen velighet.

En smutsräser, eller en CX om Du så vill, skulle främja min hälsa och ge mig en cykel som är användbar till mycket. Jag kan t.ex. cykla de tre milen mellan min övernattningsvilla i Fiskebäck och det nya jobbet i Lerum. Tydligen går närmsta vägen rakt genom den tuffa terrängen i Skatås utanför göteborg.

Det fulldämpade nedförsmonstret, en sk. DH, däremot skulle nog skänka mig mer nöje och fler resor till storslagna miljöer men definitivt mindre konditionsträning. Dessutom blir det nog mer öl och grillning om man kör utförs än om man trampar slätförs…..

Vad tycker Du?

I sammanhanget tycker jag att det passar utmärkt att göra lite reklam för årets CX-cup. Inte bara för att CX är en häftig tävlingsform att titta på utan också för att Henrik har lovat att nämna alla som gör reklam för cupen. Tänk han som är så dålig på att kommentera inlägg på sin blogg… 😉

CX-cupen 2009

17/10 Norbergs CK
18/10 Almby IK
31/10 CK Valhall
1/11 Södertälje CK
8/11 Lidköpings CK
15/11 Mölndals CK

Annons

6 reaktioner på ”Cyclocross, kan det vara något?

  1. Leffe

    Satsa på CX. DH-Cykel kan du ju hyra på alla etablerade ställen.
    Jag var i Sälen i somras och hyrde DH. Lite dyrt kanske men annars fina cyklar.

  2. Ska du hänga i Götelaborg finns en väletablerad push-bike-scen så nog kan du få rejält med kondis (och grillat med öl) även med en DH.

    Nuvarande MTBs funkar dessutom precis lika bra som en CX…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s