Inget jobb ännu, ny gräsklippare och några dagar i Lofsdalen

På jobbfronten intet nytt. Inget konkret i alla fall, men visst hoppas jag ända.
Mina kontakter gör att jag:

 1. står med som resurs när ett företag i Stockholm lämnar offerter
 2. har en dialog om projektanställning
 3. ska på anställningsintervju!

Ni som har följt bloggen vet ju att jag har köpt en gräsklippare för mycket. Rätt dyra prylar till på köpet också. Alltså, den jag köpte först var snyggast, men funkade sämst. Den fick stå längst in i garaget tills i våras då jag fick den såld på IKEA-parkeringen i Marieberg utanför Örebro till en skaplig penning. Det som saknades efter det var en liten behändig motorgräsklippare att klippa runt buskar, äppelträd och på ställen där traktorn inte kommer åt. Den behändiga klipparen inhandlades på Blocket för några veckor sedan. En begagnad, lätt modifierad och trimmad Klippo Modell nr. 6 med central höjdjustering.

Klippo

Gräsklipparparken är nu komplett med en traktor, en handjagare och en lie! Hoppas att regnet håller sig borta tills på tisdag eftermiddag så att jag hinner att tämja djungeln som håller på att bildas runtomkring huset!

I onsdags åkte vi upp till vår stuga i Lofsdalen. Några dagars semester kombinerat med lite småfix i stugan. Vi träffade naturligtvis Rikard, Hanna, Elvira och nytillskottet Alice. Nämnda skara är familjen Gothäll vilka är lika självklara i Lofsdalen som nybakat tunnbröd från bystugan!

IMG_0057[1024x768]

Lofsdagarna gick av stapeln med begivenheter i byn, fjällrocken på puben och cykeltävlingen Lofssjön runt, 44 km på sega grusvägar i motvind som för det mesta lutar uppför. Rikard hade skött försäsongsträningen bra och åkte jojo i fältet. Antingen drog han själv, halvminuten före klungan jag låg i, eller så käkade han bananer vid vätskekontrollerna och släppte nämnda klunga med några minuter…… I mål var han nästan 7 minuter före mig. På en av mina cyklar! om jag hade cyklat som Rikard hade jag varit nära personbästa. Det där med att vila sig i form funkar sisådär…….. Det hjälpte inte ens att jag körde på min specialbyggda fulcross. Undrar vad Gary hade sagt, de tog ju tid på tävlingen!

Fulcrossen

I morse gick vi upp för att komma iväg tidigt så att Ida skulle hinna på kalas. Det gick bra, jag gillar ju att köra bil och släpet vi hade med oss vållade inga problem……

Nu har jag vallat skidor inför morgondagens träningspass tillsammans med min gamla kompis Björn.

Skidor

Annons

5 reaktioner på ”Inget jobb ännu, ny gräsklippare och några dagar i Lofsdalen

 1. Rikard

  Jocke, du får det att låta som om jag cyklade fort där på grusvägen. Jag tror att din story får bli den officiella linjen. Ingen behöver veta att jag försökte cykla ifrån klungan för att få snyta mig i fred =)

 2. Jocke

  Johan: lie, slokhatt och en banjo här i skogen…

  Tobbe: det finns faktiskt snö här i närheten…. När det gäller öl så har min bistra verklighet gjort att jag dricker skitöl för tillfället. Och ja, det går faktiskt att tävla på grusväg….

  Rikard: det var kul att min extracykel fick åka så fort i alla fall.

  Thomas: Ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s