2 x eld

Jag lovade ungarna utflykt idag så Ida var i eld och lågor redan kl. 9 i morse när jag kom hem efter att ha kört Johanna till skolan.

Jag fick henne att lugna sig en stund till men kl. 10 stod vi och packade ved i en väska som redan var överfull med fikaprylar.

Fikaväska

Sen tog vi bilen och körde upp i vår egen skog på andra sidan riksvägen. Det var rätt mycket snö och skare som inte bar varken mig eller Ida. Ida klagade på att det var jobbigt och som den snälla pappa jag är så trampade jag upp en fin stig till Ida så att hon fick en lätt och fin promenad. Myrsteg i 1 km är ganska jobbigt kan jag meddela.

Utflykts-Ida

Efter en stund kom vi fram till vår förutbestämda fikaplats. Nu bullade vi upp äppelbitar, kakor, varm Oboy och kaffe. En liten brasa fick vi till också. Inte för att vi behövde värma oss utan mer som mysfaktor.

Utflykts-Ida

Chokladen och äppelbitarna gjorde underverk i den lilla trötta kroppen så hon formligen studsade tillbaka till bilen. Då var snön inga problem……

När Johanna kom hem med skolbussen var det första hon frågade mig när hon kom in: -När ska vi gå till skogen då? Så det var bara att göra om proceduren. Väska med fika och ved och så ut i skogen. Men nu tog vi vår skog som ligger alldeles runt huset, smidigt som attan!

Först en liten promenad sen fika och brasa!

Utflykts-Johanna

Det här med brasa är en liten pedagogisk grej för Johanna. Av någon anledning är hon vansinnigt rädd för öppen eld som inte brinner i en öppen spis eller kamin. Jag försöker därför att elda litegrann så ofta jag får tillfälle för att visa henne att det inte är farligt. Idag var det ju snö runt och jag visade hur elden slocknar så fort man lägger lite snö på den. Det var hon imponerad och nöjd av så idag gick det helt lungt och smärtfritt när jag plockade fram den lilla pyromanen inom mig.

Tänk att jag har fått en dotter som är rädd för eld!

eld1 eld2 eld3

 

 

 

 

 

Tre fräckt stulna bilder av Tobias Hassellöf!

Annons

7 reaktioner på ”2 x eld

  1. Anna Karin

    Det kan ju vara just det att man varit i din närhet när du eldat… det är inte så svårt att bli lite lätt orolig då även för andra än Johanna! Lite olja på en redan brinnande brasa gör rätt bra poff…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s