Skolmaten är för bra, kocken måste sluta!

skolmat

Läste i en av kvällstidiningarna om kocken som gör för bra mat åt barnen i skolan och hotas med avsked! WTF!

Här har vi en engagerad person som med nya ideér och sunt förnuft försöker att skapa en bra och trivsam miljö i samband med en mycket viktig del av barnens skoldag. Maten som serveras kommer färdig från ett storkök, men kocken Niclas piffar till maten med enkla medel. Det är persilja på potatisen, gratinerade potatistoppar istället för mos, vitlökskrutonger av överblivet bröd och andra små godsaker. Dessutom gör han det lite mysigt genom att kör brasa och klassisk musik på storbilds-TV. Lite kitchigt kanske, men så länge barnen tycker om det så är det mer än OK.

Men så får man inte göra. Det ska tydligen vara en Babuschka som med uttråkad min slevar upp någonting odefinierbart på barnens tallrikar, skriker NÄSTA! och tycker att det var bättre förr.

Elever, lärare och föräldrar är naturligtvis nöjda, men ledningen på Kungsbacka kommun anser att Niclas inte bör ha tid att fixa detta lilla extra till barnen. Dessutom är det orättvist gentemot de andra skolorna som inte har en lika duktiga kockar.

Nä, Kungsbacka kommun, ta ert förnuft tillfånga och inse att ni har en fantastisk möjlighet här istället. Gör Niclas till chefskock för samtliga skolor i Kungsbacka och låt alla skolbarn får ta del av hans kunskaper.

Läs hela artikeln här. >>>>>

Annons

11 reaktioner på ”Skolmaten är för bra, kocken måste sluta!

 1. Klart alla i det socialistiska Sverige måste ha det lika eländigt. Visst är det orättvist att någon skola får det bättre! Så sänk de som sticker ut och presterar bättre.

 2. Fy f-n vilken oerhört tråkig inställning från kommunen. Vill de enbart ha robotar anställda eller? Jag vet att kommunala tjänstemän (och kvinnor) också är människor men ibland undrar man verkligen…

 3. Trist.

  Har det tveksamma nöjet att passera kommunens (enda) tillagningskök på väg till arbetet. Gör så vitt jag förstår mat till dagis, skolor och hemtjänst. Kommer Ni ihåg doften från skolmatsalen när det var ”minestronesoppa och mjuk smörgås”? Så doftar det, varje dag, året runt.

 4. Grymt, jag är född Kungsbackabo!

  När jag gick på skola där fick man minsann mat från centralköket, klistermos och gröna varmkorvar. Det var tiiider det serru.

  Skönt att vi inte utvecklas på våra läroverk iallfall! Då blir ju våra barn lika dåliga som vi.

  Sen Bruse, är Kungsbacka typ Sveriges tredje blåaste kommun efter Danderyd och Vellinge så sossarna hade nog väldigt lite att göra med just detta… 😀

 5. maria

  Snälla nån, hur skulle det gå om en skola har det bättre än dom andra? Var ska det sluta? Att alla skolor måste börja persiljepynta??? Hur tänkte du nu då???? 😉

  Ibland fattar man ingenting. Jag tycker det är orättvist att nån som lyckas inte kan få fortsätta.

 6. Jocke

  Läste att han ska få en fast tjänst. Men bara på 75%. Det är väl ett försök i att få honom att inte hinna med att persiljepynta skulle jag tro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s