Utan någon som helst cermoniell tanke plockades sakerna ur julgranen och den kastades ut på gården.
Jag hade bara ett litet problem. Förr om åren har vi ju varit tvungna att köpa gran. De granarna har nästan alltid börjat barra direkt de kommit in i värmen. Men i år högg vi vår egen gran i vår egen skog och kunde ställa in en färsk grön gran som inte legat ihopknölad på något lastbilssläp från Danmark sedan mitten av oktober.
Vad är då problemet tänker ni? Grabben slipper ju att köpa gran, den är snygg och barrar inte! Är han dum eller?
Jo förstår ni. Jag fick ett recept på Granbitter, en Jämtländsk variant av Skogsstjärnan, av en god vän till mig. I receptet står det att man ska repa 2 nävar torra granbarr. På den här jävla granen gick det inte att repa ett enda barr. De satt fast som berget!
Men jag löste det ändå.
Den grenen ska få torka ordentligt!
Receptet på granbitter då:
* repa 2 nävar granbarr av den uttjänta julgranen
* blanda barren med en flaska sprit
* låt stå i två veckor
* sila av
* skål!
Annars kanske det blir mer smak utav färska barr…
Gamla Jämtländska traditioner ska man inte rubba på. Det ska smaka lite illa…. 😉
Mums
Var försiktig när du experimenterar med sådana där saker, det kan lätt ta smak.
Det går ju att kola om det om det tar för mycket smak….. 😉
Pingback: jansson99 | Trevlig midsommar!