14 ton, de é mycke!

Vi har egen väg in till huset som behöver lite omvårdnad. Det har blivit rätt många potthål av allt regnande, lägsta punkten nere vid bäcken står nästan jämt under vatten och en sträcka på väg in mot gårdsplanen är vattensjuk och måste dräneras.

För några veckor sedan la vi ner två rör under vägen för att på det sättet leda undan en del av vattnet som av naturliga skäl ska över eller igenom vägkroppen. Det blev något, eller obetydligt, bättre beroende på hur man ser det.

Någonstans i gräsmattan finns sedan tidigare ett dräneringssystem. Det gäller bara för mig att hitta det och klura ut hur det är lagt. Jag hittade ett par rörändar när jag inspekterade dikena runt huset. Till min glädje fick jag loss all lera som hade satt igen det stora röret och genom att hugga av en dränslang i diket fick jag fritt flöde.

I går beställde jag ett gruslass att förbättra vägen nere vid bäcken. 14 ton é mycke grus kan jag meddela.

Med facit i hand hade jag bara behövt hälften så mycket grus men när allt är klart kommer vägen över bäcken att bli ungefär 40 cm högre än tidigare och helt problemfri vad gäller vatten.

Efter 18-19 skottkärror var alla potthål ifyllda och jag helt slut trots att Johanna var med och hjälpte till. Kondition och styrka är en färskvara vill jag lova.

Nästa helg blir det hyra av liten grävmaskin. Då ska resten av gruset fördelas och dikena grävas rena.

Annons

12 reaktioner på ”14 ton, de é mycke!

 1. Micke: Det finns massor av mer eller mindre bra ursäkter för att hyra grävmaskin. En av de bra är att det är ruskigt kul med maskiner.

  Bruse: Ja visst är det fint! Jag stortrivs här och saknar absolut inte den lägenhet som jag aldrig har haft.

 2. Jocke

  Bosse: jämfört med Mapinfo-tabbar så är bärlagergrus lätthanterligt. Jag byter inte! Men kom gärna samtidigt som Maria så kan ni ju hjälpas åt med någonting….. 😉

 3. I dom där trakterna borde det väl finnas en traktor av nått slag?
  Då går det ju rätt fort!
  Grävmasin kan väl inte va optimalt? Kör väl sönder vägen allt eferssom den blir färdig 🙂

 4. Thomas: Nä, grävmaskin är inte optimalt för att köra ut grus på en väg men det finns ju små maskiner som inte väger mer än en vanlig Volvo. Det handlade ju bara om några meter. Jag har dessutom en hel del annat som också behöver grävas.

  Nu blev det inget gräva av öht. för tjälen han sätta klorna i backen och grushögen blev hård som betong så jag ställde in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s