Nya förutsättningar, och nya prylar

Jag var lika spänd som när man har köpt en ny cykel och vill ut och prova. Ja, ni som delar min hobby vet vad jag talar om.

Jag fick alltså hem min nya gräsklippare i slutet av förra veckan och i lördags var det dax för premiärturen och premiärklippningen. Klippaggregatet spinner som en katt när jag rullar iväg över gräsmattan. Jag snurrar runt några varv och tycker att att det känns bra.

Floff, floff, floff!

Vad i h-vete? drivremmen till klipparen har hoppat av drivhjulet. Nåja, den är ju inte inkörd ännu. Vränger tillbaka remmen, kollar att allt verkar OK och kör vidare. Efter ungefär 10 floff, floff, floff på en timme ger jag upp.

Stiga villa är ett riktigt nerköp om man har en gräsmatta med lite mer kupering än en golfgreen. Konstruktionen hur drivremmen går mellan traktor och klippaggregat medger inte att aggregatet rör sig speciellt mycket. Dessutom gör framhjulsdriften att man kör fast rätt lätt om inte gräsmattan är slät som ett salsgolv.

Nåja, gräset växer och måste fortfarande klippas……

Var därför och köpte en Jonsered gräsklippartraktor med uppsamlare och mulchertillsats i går.

Den här modellen vet jag fungerar.

Någon som vill köpa stigan?

Annons

10 reaktioner på ”Nya förutsättningar, och nya prylar

 1. Jocke

  Jag har kört den i ett höstblött Arvika i en timme på både gräs och grus och drivremmen är nästan av.

  Skulle det funka ändå?

 2. Jocke

  Det är inget fel på klipparn, bara fel pryl på fel ställe. Den ska rulla på en slät villatomt i Djursholm istället för en naturtomt i Arvika.

  Thats life, you know! 😉

 3. Jocke

  Nja, grejen är ju den att jag gjorde precis som det har pratats mycket om på ett cykelforum som jag hänger på.

  Man går och kollar på prylarnarna i en butik, sen köper man dem billigare på nätet.

  Så den som jag till sist köpte ifrån kan jag alltså inte lägga någon som helst skuld på, och inte dem där jag var och tittade och klämde på prylarna heller. Dem lurade jag ju faktiskt eftersom jag utgav mig för att vara kund…….

  Så åter i gen: någon som vill köpa Stigan?

 4. Fattar nog ändå inte varför du lämnar tebax den, om det inte urforligen stod att den inte klarade av ett par små backar så tycker jag det ar ett solklart garanti ärende!

  Hur fort går den? Kan man köra till jobbet med den? -)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s