GOD JUL ta mig fan!

Sådär ja! Sista dagen på jobbet för dryga 2 veckor! Mitt huvuduppdrag kommer inte att påkalla sin uppmärksamhet, det vet jag, och de små sidouppdrag jag har tror jag inte heller kommer att göra sig påminda! Härligt eller hur?

Julklapparna är fixade, varendaste en, och det är nog rekord. Förr om åren har jag våndats för vad jag ska hitta på till mina nära och kära. Men i år funkade det klockrent. Min fru och jag bestämde oss, efter några år utan att byta klappar, för att ge varandra någon liten kärleksgåva på julafton.
Barnens klappar är fixade. De sista var jag och bytte på Toys ”r” Us med ungarna sittandes i bilen direkt utanför affären. De hajade nada.
Sen får vi se, jag tror att det kommer nåot mer. Några av er som läser här vet säkert vad det är. Jag säger bara: knip k!

Jag tog tjuren vid hornen och bestämde mig för att ordna julmatshandlingen idag så slipper vi i morgon då säkert en miljaaard människor tänkte att de skulle åka till ICA kl. 09.00 sharp!

Med en lista som fyllde en A4 hyperventilerade jag på parkeringen, checkade ut en vagn och tryckte mig in. Eller? Nä, det var inte så mycket folk men betydligt mer än en vanlig lönefredag. Jag kände mig taggad som inför en tävling. Nu jävlar ska de få se. Jag memorerade lappen snabbt och la, likt en GPS, upp en rutt genom affären för att på snabbaste sätt kunna plocka till mig alla varor.

Det var skinka, korv, risgröt, rödbetssallad, sill, pastej, lax, kötbullar, ost och ytterligare varor för närmare 1500 pix. Jag handlar sällan och kan garantera att det här var min dyraste handling på länge!

Jag forcerade med vagnen genom butiken för att plocka åt mig. Ibland lämnade jag vagnen för att ge mig ut på någon kommando-räd efter sillsallad och räkor i spad. Jag var fokuserad och såg faktiskt inte en enda person som jag kände.

Kötiden i kassorna en sån här dag räknas inte. Det är tiden mellan när man går genom startgrinden vid entren och då man ställer sig i kö som gäller. 45 min blankt hade jag. Det är mer än godkänt må jag säga!

Full matvagn!


Nu är det bara julstädningen hemma i huset som är kvar. Den tar vi i morgon.

GOD JUL på Er alla, ta mig fan!

Annons

10 reaktioner på ”GOD JUL ta mig fan!

 1. Mickegillarcyklar

  God Jul för f-n!Men jag undrar en sak: hur lyckas man handla för mindre än 2000 spänn?!? Vi kommer aldrig ut från Coop/Ica för mindre än 2 loppor…

 2. Tobbe Arnesson

  Igår fixade jag en julklapp på systembolaget, från startgrinden till kön tog det kanske tre minuter. Sen blev jag stående i kö i säkert 20 minuter. Alla andra kassaköer hann tömmas två gånger om, maken till inkompetent kassörska får man leta efter.Men all that aside, ställ dig nu under mistlen så jag kan kyssa dig God Jul Jocke!

 3. Jocke

  Micke: vi är nog rätt oekonomiska när det gäller mathandling. Vi storhandlar aldrig eller fyller frysen med extrapriser. 3-4 dagars framförhållning i kylen max!

 4. Skogling

  Vi julhandlade igår. 1400:- på mat :oIdag tvättas det och sedan skall de sista julklapparna köpas. fast det blir nog pengar i ett kuvert till syrrans ungar.Snart kommer jag och hämtar nyckeln Jocke. :)God Jul !//Skogling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s