Julen är räddad!

Primator Premium Dark - en kalasöl


Jag tycker om öl! All sorts öl faktiskt. Mörk, ljus, stark, svag, kall eller ljummen spelar faktiskt inte så stor roll.

I och med att jag tycker som jag gör (om öl alltså) så har det ju runnit några liter genom systemet. Jag har druckit öl kvantitativt, men nu ska det bli ändring. Kvalitativ öldrickning är vad som gäller framöver.

Jag har den senaste månaden fyllt på i ölförrådet genom att planlöst handla en kasse öl för ca. 100 kronor när jag har haft tillfälle. Kravet är glasflaska och inte ljus lager! När jag kommer hem ställer jag in flaskorna på golvet i skafferiet längst in under en hylla.

Nu börjar det roliga. När jag ska ha en öl, sträcker jag in handen och tar en flaska i blindo. Lite som ko-bingo fast ändå inte. Eller förresten, när jag ber frun ta en flaska, vilken som helst, då är det väl ko-bingo? Sen har jag, proffsigt eller oproffsigt, smakat av ölen och försökt att bilda mig en uppfattning om den.

I förrgår fick jag fram en Primátor Premium Dark som är en Tjeckisk mörk lager. Den har en liten bränd ton som tillsammans med en lagom sötma gör den till en bra kompis tillsammans med riktig husmanskost. Skummet var dock en besvikelse eftersom det var rätt ihåligt och vek ner sig direkt. Primátor får 4 kapsyler av 5 och kommer att bli min självklara dryck till julbordet i år.

Hurra, julen är räddad!

Annons

4 reaktioner på ”Julen är räddad!

  1. Nypan

    Jag dricker lite för lite lager för att uttala mig. Och mörk lager dricker jag därför nästan aldrig, precis som stout. Av nån anledning tyckte jag däremot att Samuel Adams Black Lager var ganska rolig. Kanske inte nån höjdare, men som sagt ganska rolig?Har också för mig att Heaven är ganska god.

  2. Jocke

    OK då Anders. Jag ger de riktiga julölen en chans också. Men Primator kommer att vara en given bas-öl i mitt hemmasortiment.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s