Semesterdimman

OK, nu är semestern över och jag är åter på kontoret. Hur kul kändes det när man slog upp ögonen på måndagsmorgonen och det var klarblå himmel och riktigt varmt? Den typen av väder har jag bara haft fläckvis på semestern.

Vad hände då på de två sista veckorna? Vi var iväg på en del utflykter, men jag konstaterade att jag inte gillar att vara hemma i stan på semestern.

Kolmården
Vi gjorde en dagsutflykt till Kolmården. Det var en överraskning för ungarna, men eftersom Johanna läser på alla skyltar hon ser nu så listade hon ut vart vi skulle strax efter Södertälje.

Delfinshowen verkar ha krympt. Det är väl bra för djuren, men det känns överskattat.

Delfinerna på Kolmården

Killingarna var i alla fall ursöta!

Söt killing käkar bark

Junibacken & Skansen
Ny överraskningutflykt, idag till Junibacken och Skansen. En höjdare för ungarna. Min fru och barnen köpte årskort. Man behöver bara gå dit en gång till för att tjäna in pengarna. Jag avstod.

Sagotåget blev jag lite impad av. Alla modeller (förutom Kattla ur Bröderna Lejonhjärta) var väldigt välgjorda.

Draken Kattla!

Gratis ansiktsmålning gjorde tjejernas dag.

Ida

Johanna

Sen bar det av till Skansen. Ida hade ett uppdrag att utföra, katterna skulle få hennes nappar. Efter en viss tvekan lämnade hon över napphalsbandet hon hade haft runt halsen hela dagen…

[BILD]


Mumindalen

Silja Sernade, soldäck på väg till Åbo


Tidigt på morgonen bar det av till Värtahamnen för en resa till Mumindalen utanför Åbo. Vädret var jättefint men ungarna ville helst vara nere och leka i lekrummet. Resan över gick fint, men buffén är inte värd sitt pris!

Ida, Johanna och “andra Johanna” framför muminhuset

Vi sov ut lite grann och tog inte första bussen till Muminvärlden. Ungarna försvann direkt för att kolla muminteater, på Finska! Ida ville hälsa på någon av figurerna. Muminpappan missade hon, men med lite hjälp av sin egen pappa fick hon till slut skaka tass med Snorkfröken. Lyckan var gjord!

Hej Snorkfröken! Här är jag!

Jamen, strunta i henne med randiga tröjan….


Här är handen!


Goddag, goddag!


Yes!!!

Annons

9 reaktioner på ”Semesterdimman

 1. bruse

  Är inte vitsen med en blogg regelbundenhet? Du bloggar en gång i månaden å sammanställer det med nåra familjebilder. Kul, men bättre kan du jocke! Kom igen, släpp loss skrivjävulen idig!

 2. Jocke

  Junibacken var bäst ur föräldrasynpunkt. Det är en begränsad yta som ungarna kan röja runt på medans man själv tar en fika i cafét en trappa ner….

 3. bruse

  Så familjen kommer i tredjehand? Konstig prio! Min familj, typ Klonen, kommer alltid alltid i första hand, utan undantag. Sen kommer jag, sen kommer… jobbet kanske.

 4. Skogling

  Jag var i Mumindalen förra sommaren. Liiite överskattat ställe måste jag säga. Men båtresan är ju lite mysig. Tydligen finns det ett sjörövarland på grannön som skall vara mycket bättre än Mumin.//Skogling

 5. Tobbe Arnesson

  Bakom Junibacken ligger S/V Nordkap för ankar. Jag plankade in på fiket och därmed hela muséet. :DBuffén på Finlandsbåtar blir bara prisvärd om man super sig full på öl & vin, men inget är speciellt gott…

 6. thomaz

  Är det inte så att finlandsbåtar i allmänhet inte är värda sitt pris om man inte super sig full?För två år sedan tog vi bilen över till Finland för att vara där en vecka.. Tror det kostade nästan 4kkr.Helt sjukt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s