Idrottsnostalgi & att slänga saker

Vi ska ju flytta om ett år och jag har bestämt mig för att rensa hårt i mina 38 års idogt sparande av prylar. Det går rätt så bra. Jag tillbringade söndagen uppe på vår vind för att leta fram, sortera och slänga prylar. Det som blir kvar kör vi fr.o.m nu till Arvika där vi har gott om plats för förvaring.

20070520-031.JPG

Jag hittade fyra lådor från gymnasietiden som jag helt hade glömt bort. Efter sortering, djup ransakan och slängning fanns bara en låda kvar med idrottsmedlajer från mästerskapstävlingar, fotografier från tävlingar och en del personliga prylar som jag samlade på mig längs spåret. För det var mest skidåkning det handlade om.

Lilla Lidingöloppet 1981

Här är dock en bild från Lidingöloppet 1981

 

Resten av mina idrottsnostalgiska fotografier hittar Du här: Pixbox.se

Men fan, jag såg ju ut som en jävla hippie! Tokblonderat hår, rosa tights och snusnäsduk runt huvudet.

Annons

7 reaktioner på ”Idrottsnostalgi & att slänga saker

  1. Skogling

    Du och Gunde ! Sköna 80-tals bilder. :o)Du såg lite annorlunda ut i kroppen på den tiden svårt att se att det är du. Vad är din bästa skidprestation i karriären?

  2. Jocke

    Jo, det var ju några kilon sedan…..Som ungdom och junior är mina bästa prestationer silver och brons på ungdoms-SM 2 år i rad. Under dessa år vann jag 95% av alla tävlingar jag ställde upp i.Det sista jag gjorde av rang innan jag la av med skidåkningen på elitniva var Marcialonga i Italien. Första året åkte jag in på ungefär 150:e plats av 3000 deltagare. Jag var 10:e bästa svensk. Året därpå åkte jag samma tävling fast halva distansen. Då blev jag 2:a, spurtslagen av en rödvinsdopad Italienare….

  3. Skogling

    Jag kommer ihåg när jag åkte lfs näst sista gången. Det var på golfbanan i Viksjö 1987. Fan vad segt det var. Farsan min drog ifrån skrattandes. Tills vi bytte skidor ! Ha ha då fick han smaka på skidor utan glid. Jag själv avancerade ! :o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s