Premiärdoppet 2007-04-29

Sådär, nu var premiärdoppet i Arbogaån avklarat. Framåt eftermiddagen efter att ha jobbat lite på tomten till stugan kände jag mig redo för en tvagning. In med späntved och papper i bastun, sen tända på och en öl till maskinisten…. Vänta ett tag, mer ved och en öl till maskinisten…. Vänta ett tag, mer ved och ni vet vad till vem….

Jag badar gärna bastu på Munkaboda-vis. Det är inte i närheten av hur tokiga finnar gör som öser på vatten på stenarna och skriker Perkellä!

Att göra det Munkaboda-style är att ta med sig båda kvällstidningarna (A & E inte G) och lika många öl när det är strax under 60 grader, full sprutta i kaminen och värmen på väg uppåt. Då hinner man att läsa sina tidningar, dricka sina öl och på slutet plågas lite när tempen stiger till ungefär 90 grader.

Sen var det alltså dax!

Annons

2 reaktioner på ”Premiärdoppet 2007-04-29

  1. Tobbe Arnesson

    Störtlöjligt! Följ med till Harris stuga i -20°C nästa vinter! Där snackar vi vedeldad, tokig finnbastu* och isvak på riktigt!*Det är faktiskt Robert från Österrike som är mest galen i att skvätta vatten, han ger sig inte förrän alla flyttat ned på nedersta bänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s